sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Allerginen talvelle?

Hyvin olen toipunut viikon takaisesta leiristä eli levätty ja syöty on. Päätin keventää vähän ruokaa tänään ja tein hedelmäisen lohisalaatin. Ihan mukavaa vaihtelua kaiken sen mässyttämisen jälkeen. En kyllä toisaalta syönyt herkkuja mitenkään ihan hirveästi. Aattona meinasi vatsa haljeta vasta sen juustoon dippailun jälkeen illalla :D mutta se oli niiiin hyvää. Lahjoja ei jaettu aikuisten kesken paljoa, mutta niin oli tarkoituskin. Kävin eilen tuhlaamassa lahjarahat kuitenkin tarpeellisiin urheilukamppeisiin ;)

Tiistai aamuna, kun talvi oli tullut
Tiistaina uskaltauduin kevyelle lenkille kaverin kanssa maanantain hieman jaloista kivuliaan päivän jälkeen. Juoksu lähti liikkelle todella nihkeästi. Tuntui, että jalat painavat ihan liikaa. Hiljakseen siinä edettiin kaverin kanssa ja jossain vaiheessa alkoi askel taas kevenemään. Ihmettelin lenkin loppua kohden miksi ei vieläkään ole lämmin. Olin pukenut kuitenkin teknisen- ja lämpökerraston hiihtopuvun alle ja viime talvena olin juossut ihan iloisesti -20 pakkasessakin samalla setillä. Alkoi hiipimään epäilys puvun tuulenpitävyyden pettämisestä. Onhan tämä nyt sen jo varmaan neljäs? talvi, että hyvin on kestäyt siihen nähden. Tähän siis liittyi yksi eilisistä shoppailun kohteista eli uusi hiihtopuku.

Kuuraparrat lenkin jälkeen
Keskiviikkona siirryttiin joulun viettoon Nokialle ja matka taittui melko haastavissa sääolosuhteissa. Lunta tulla tuprutti melkein koko matkan ja pöllysi ihan reippaasti. Yhden isomman kolarin ohi ajettiin motarilla Tiiriön ABCn jälkeen. Lumen tulo loppui jossain kohdassa, mutta sitten oli ainakin rampeissa kohtuullisen liukasta. Onneksi tuolla meidän autolla on lähinnä hauska ajaa haastavissa olosuhteissa :)

Joulupäivänä eli torstaina oli kaunis sää ja pakkasta. Ajattelin, että lähden kävelylle, ettei mene ihan rötväämiseksi ja jaksaa syödä lisää :D Reilun tunnin kävelystä kertyi yli seitsemän kilometria matkaakin, mutta nenäni loukkaantui kylmästä jostain kumman syystä. Se oli ensin kipeä, sitten meni ihan tukkoon ja sillä tiellä ollaan edelleen... Ihme vesinuha. Aloin oikeasti miettimään, että olenko talvelle allerginen. Kylmälle olen, se on varmaa ja ihoni on taas protestoinut valitettavan näkyvästi siitä, että pakkaset alkoivat... Paljon menee erilaisia rasvoja, että se elpyisi, kun en suojannut heti kunnolla.

Kävelyllä Nokialla



Eilen uskaltauduin taas ulos ja tunnin kävelylle. Nyt ei sattunut nenään, mutta ei se siitä parantunutkaan. Olin myös palautunut kokonaan, kun sykkeet eivät nousseet enää samalla tavalla kuin vielä torstain kävelyllä. Kävelyn lopuksi meidän viidettä talvea vetävät toppaisemmat puvutkin alkoivat näyttämään vähän siltä, että eivät taida olla enää ihan niin iskussa. Mietittiin, että voisi nekin päivittää tilaisuuden tullen. Se tilaisuus oli lähempänä kuin arvasimmekaan :D

Lauanta kävelyllä

Uuden paremman selfiesovellukse testailua taas. Ei se siitä siltikään tee yhtään fiksumman olosta touhua...
Lähdettiin kävelyn jälkeen Hyvinkäälle ruokakauppaan ja samalla päätettiin poiketa Sportiassa. Vastassa oli ikävä ilmoitus eli loppuunmyynti. Sekin liike siis lopetetaan :( Mutta sieltä löytyi kaikki. Uusi Haltin hiihtopuku ja paksumpi takki ja housut, sekä Lill sportin über siistit hiihtohanskat. Ahhah tilityhjäksi päivä, mutta kannatti. Ei se sen halvemmaksi tule vaikka ostaisi kaiken erikseen. Tuntuisi vaan vähemmän pahalta. Nyt ei tarvitse enää palella onneksi lenkeillä.

Tämän päivän olen arponut menisikö huomenna töihin vai pitäisinkö talviloman, jonka olin ottanut sitä varten, että lähdettäisiin käymään jossain lämpimässä. Ei vaan löytynyt mitään edukasta tarpeeksi lämmintä paikkaa. Oi voi. Kauhean vaikeaa päättää tallaisesta asiasta :D Voisin ainakin lihaskuntoilla ja venytellä kotihommien lisäksi tänään ja toivoa, että nenä olisi parempi huomenna, että voisi palata kunnon treenaamisen pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti