maanantai 10. marraskuuta 2014

Edellisen vastakohta

Nyt oli sitten ihan päinvastainen viikko kuin aikaisempi. Aika mennyt urheillessa, töissä ja koittanut vielä saada jotain järjestettyä 29.11. Hyvinkäällä oleviin Wattbike kisoihin ja HyPy päivään. Avoimet ovet ja mahtava päivä tulossa, että sinne vaan. Jos ei kisaamaan vielä uskalla, niin ainakin katsomaan ja kannustamaan. Ei sitä tiedä, jos vaikka innostuu itsekin ;)

Maanantaina kävin pitkästä aikaa tankotanssitunnilla. Sain siitä mojovan mustelman muistoksi takareiteen, jota teräsmies kauhisteli vielä eilenkin saunassa... Olin itse jo unohtaut sen. Vanhuus ei tule yksin, vaan pitkäkestoisten mustelmien kanssa näemmä. Opastin tunnin jälkeen myös vähän wattbiken käyttöä parille hypyn typylle :)

Tiistaina oli toinen käynti osteopaatilla. SI-niveleni on jäänyt vinoon ja siitä nämä kivut alaselässä. Mikä sen on aiheuttanut onkin sitten mysteeri. Meinasin nukahtaa kolme kertaa pöydälle puolentunnin aikana, vaikka nyt rusautettiin selkä kolmesta kohtaa. Mietin ensin sen jälkeen, että jahans taidan mennä salille, että saan jotain liikuntaa. Muutaman tunnin kulutta töissä, kun meinasin lähteä sinne salille ja tuolista ylös noustessani havaitsin, että johan nyt on selkälihakset hellinä! Totesin, että taidan jättää väliin sittenkin. 

Pyyhinkin pölyt ja kaiken muun pois wattbiken päältä vihdoinkin, kun ei voinut sinne salille mennä. Ensi lauantaina starttaa wattbike kisat Jyväskylässä ja olisi ehkä ihan hyvä muistutella jaloille mitä se polkeminen oli. Kyllä niitä kisoja on odotettukin! Viime vuonna jäin niin koukkuun kyseisiin kisoihin, että pakko päästä parantamaan, toivonmukaan, viime vuotisia aikoja. Otin tämän pitkästä aikaa polkemisen aika iisisti ja tein sen ihan kevyesti matalilla sykkeillä.

Keskiviikko aamuna kylkiä kivisti osteopaatti käynnistä :D Todella hämmentävää, että noin pienellä voi saada lihakset kipeiksi. Mitkä lie miljoonat virheasennot sieltä lähti. Jännitti vähän miten uinti kulkisi illalla. Ihan suotta jännitin. Kulki meinaa niin hyvin, että nauratti mikä vauhti oli ja miten vaivattomasti homma sujui. Tosin pieni jännityspäänsärky siitä tuli, mutta sekin hävisi, kun sain rusautettua lapojen välin autossa kotimatkalla.

Uinti oli tekniikkaharjoituksia ja ohjelmassa oli 3 km. En tosin saanut kuin 2,65 km, kun ei vaan ehdi uimaan enempää tai saisin ehkä, mutta sitten ei saisi hengittää yhtään välissä... Sain varmaan vauhtia siitäkin, että koitin korjata suoralla kädellä tekemääni käsivetoa pois ja taisin onnistuakin jotakuinkin. Tuntui ainakin kropassa siltä uinnin jälkeen.

Torstaina baletissa tuli lisää positiivista, kun sain painon pidettyä paremmin oikealla jalalla, sillä isolla varpaalla mistä taisin marmattaa viime kerralla, kun se ei tahdo onnistua. Huomasin itse tämän siitä, kun tämä "kuollut" lihas reidessä tuntui välillä siltä, että siinä olisi lähtenyt veri kiertämään eli sellaiselta viileältä. Se ei ollut pelkästään tuntunut siltä, kun opettaja sanoi, että se oli myös näyttänyt siltä. Ehkä sillä selän oikaisulla oli tuohonkin vaikutusta.

Bussipysäkiltä kotiin ollut tähän asti aivan säkkipimeää, mutta vähän se lumi muutti näkymää, kun pystyi ottamaan tuollaisen kuvan ilman salamaa.
Perjantaina poljin taas, mutta tällä kertaa vähän vauhtia tunnin siihen sisältyen 2x15 min ne vauhtikestävyydet. Oi voi kun oli watit hukassa. Taitaa olla turbo tukossa... Pitää polkea vastaava vielä ennen lauantaita, jos saisi siellä jotain irti itsestään... Ilta venähti sitten pitkäksi, kun piti käydä tällä kertaa humputtelemassa ollut teräsmies kotiin keskellä yötä. Välillä näinkin päin :)

Palaveeraus paikka
Ehdin nukkumaan kuusi tuntia ja sitten piti singota kymmeneksi Hyvinkäälle suunnittelupalaveriin Fit24:n. No, ajattelin hyödyntää tilanteen ja mennä samalla salille siinä. Tein sen toisen setin missä oli mm kyykkyjä ja penkkiä. Oli ihan jännä käydä välillä muualla. Voisi kyllä ottaa melkein tavaksi tuon lauantai aamun salilla, kun ei siellä ollut ruuhkaakaan.

Alkulämpö soutaen

Kyykyy

Tankokin painaa jo paljon

Siihen vielä lisäksi 10 kg, 5 kg ja 1.25kg eli 32.5 kg

Pystypunnerruksiin riittää tällä narukädellä 8 kg
Tänään ei tuntunut tuo salitreeni kauheammin ennen kuin menin polkemaan taas tunnin. Se oli kevyt tunti, mutta en meinannut päästä enää pyörän päältä pois meni reidet niin jumiin. Toivoin vain, että ei olisi uinnissa hirveästi potkuja. Ei niitä potkuja ollut hirveästi... Mutta vauhtikestävyyttä oli. Taas ne 20x25m 20" tauoilla. AUUUU sitten vielä päälle 4 x(4x25m) 20" + kaikkea muuta ja vielä 10x50 potkuja. Noiden jälkimäisten vetojen kohdalla kädet alkoivat vaan sanoutua irti. En meinannut jaksaa viedä vetoa enää loppuun. Potkut piti jättää kesken, kun tuntui siltä, että jalat hajoaa ja aika alkoi loppumaan ja olin aika puhki. Kellokin sanoi, että oli rankkaa, en siis kuvitellut :D, ja palautumis ajaksi antoi 16 h.

Viikon treenimääräksi tuli itselleni huikea 8.8 h. Paikkasin siis aika hyvin edellisen viikon :D Ihan kuin sillä olisi ollut edes niin väliä. Pitkä stoori nopeasti menneestä viikosta. Alkaa kyllä tämä offseason tekemään tehtävänsä, kun vähän rupeaa kaipaamaan säännöllistä, systemaattista ja tavoitteellista treeniä. Nyt kun ollaan menty melko lailla fiiliksen mukaan lukuunottamatta näitä muutamia aikataulutettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti