sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Haaste: Viikon menu

Päivi heitti tällaisen kivan haasteen. Ajattelin ensin ou nou eihän tällaista voi tehdä kun syön mitä sattuu. No näenpähän itsekin mitä sitä oikeasti sattuu suuhunsa laittamaan, kun tekee tämän. Meinasi kyllä varsinkin loppuviikkoa kohden kaatua tähän varhaisdementiaan, kun en muistanut enää ottaa kuiva siitä mitä tuli syötyä.

Haaste on seuraavanlainen: 
1. kuvaa viikon ajan kaikki tekemäsi ruoka (jos et muista kuvata niin mainitse päivän kohdalla mitä teit)
2. jos ruoka on tosi herkku ja haluat jakaa reseptin niin hyvä juttu :-)
3. 7 ruokaa siis ja lisäksi vinkki johonkin helppoon jälkkäriin “Viikon vinkki”
4. kerro keneltä haasteen sait ja jaa haaste vapaasti ainakin viidelle blogiystävällesi.
5. laita postauksen otsikoksi: Haaste: viikon menu
 


Aamupalani näyttää tältä suunnilleen aina


Teetä, ruisleipää + lisäkkeet, ja "mysli" jossa on turkkilaista jugurttia, pellavansiemenrouhetta, mantelirouhetta, kanelia, steviaa ja mustikoita. Välillä käytän myös jugurtin tilalla raejuustoa.

Viikolla syön töissä yleensä mitä siellä sattuu olemaan



Välipaloina menee yleensä atkins patukka ja kupillinen teetä. Toisinaan tekee tiukkaa ehtiä syömään edes se patukka...

Iltaisin kotona syön viikolla varsinkin jotain helppoa ja nopeaa. Tai teen jotain mikä riittää useammaksi päiväksi.


Tämä oli yksi niistä ruuista. Juomana soijamaitoa, jonka makuun olen tykästynyt, sekä aivan ihanaa banaanileipää! Työpaikkaruokala myy tuotteitaan ja tämä leipä on yksi niistä erikoisuuksista. Kaurariisiä, pekonia, jauhelihaa, herkkusieniä ja herne-maissi-paprika, äärimmäisen herkullista ja helppoa. Aikaa menee valmistamiseen n. 20min. Sekaan heitin vielä edellisen päivän pastan loput.

Joka oli ollut lohirullan seurana. Olen vaan vähän sellainen, että en millään halua heittää ruokaa roskiin.

Viime viikolla tuli syötyä tavallista enemmän kalaa, jota menee siis käytännössä aina vähän

 
Ahvenfileitä ja proteiinipastaa taas. Harmi vaan että ahvenet olivat kärsineet vähän sappinesteestä. Ihmettelen vain miten sitä viitsittiin myydä kalatiskissä... Varmasti haistoivat sen itsekin. 

Vappuna grillasimme, mutta Moët unohtui jääkaappiin. Noh onhan tuossa se helatorstaikin tuloillaan... Maissia, vuohenjuustoa, pari tomaattia mustapippurilla ja oreganolla maustettuna, naudan ulkofiletta ja vähän punaviiniä. Viiniä meni koko vappuna kaikki kolme lasillista...

 

Loppuviikolla söin sitten maksalaatikkoa ja lauantaina käytiin Sellon Classic Pizzassa. Söin Bollywood pizzan, mutta en halunnut tomaattikastiketta siihen, koska ensimmäisen keran kun söin kyseisen pizzan, niin vähän veti silmiä kieroon sen ja minttuhyytelön yhdistelmä. Tilalle laitettiin korianteriöljyä ja se oli aivan loistava. Suosittelen.
 
Välipala vaihtoehto nro 2 on yleensä puolirasiaa rahkaa ja mehukeittoa


Iltapalana menee teetä ja leipä tai kaksi. Jälkkäreitä ei saa tietenkään unohtaa ;) Päätin että nyt maistan magnumin uutuus setin. Aloitin numero ykkösestä perjantaina. Nyt on siis maistettu jo kolme. Vielä pitäisi löytää nelonen ja vitonen jostain. Sitten on yksi jäätelön maistamistavoite täynnä jo tälle kesälle. Pitää aloittaa ajoissa, että ehtii maistamaan kaikkia! Ehkä tämä on sitten se "viikon vinkki". Helppoa ja varmasti hyvää. Kaikki kolme ovat olleet herkullisia.


Haastan nyt seuraavia tähän mielenkiintoiseen haasteeseen

Salt for Phoenix
Kunnonkohottajan sporttiblogi
Triathlon-Wanna-Be  

Loput kaksi saa mennä halukkaille. Veti kuupan jumiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti